Motobet

Παρακολουθούμε-Αναλύουμε-Ποντάρουμε

Η ιστορία μιας ομπρέλας!

Ομπρέλα ένα χρήσιμο αξεσουάρ που χρησιμοποιείται κυρίως για τις βροχερές μέρες του χειμώνα,αλλά και σε large!έκδοση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού κυρίως στις παραλίες .

Η δικιά μας ομπρέλα έχει την δική της ιστορία. Θα ήταν περίπου τον προηγούμενο αιώνα! 1990-91 που, από το εργαστήριο πήρε μορφή για έναν και μόνο σκοπό,να εξυπηρετήσει τι νομίζετε,τις μηχανοκίνητες αγωνιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελληνική επικράτεια! Έτσι λοιπόν η ομπρέλα αυτή,ήταν «γρήγορη» racing που λένε και το έγραφε με μεγάλα γράμματα,να!έβγαινε από την αποθήκη και χωρίς να αγκομαχά στηνόταν σε διάφορα σημεία και προστάτευε τους εκάστετε υπεύθυνους από τον ήλιο ,την βροχή αλλά έκανε και το «κομμάτι» της στις διάφορες εκδηλώσεις μια και ήταν ωραία,όμορφη,στηβαρή,ανθεκτική. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κάθε κύριος που την είχε υπ΄ευθύνη του , έπρεπε να την μαζέψει και συνήθως με μορφή αγγαρείας, κακήν κακώς την επέστρεφε στην βάση της μέχρι την επόμενη εκδήλωση.

Αυτό δεν άρεσε όμως στην ομπρέλα,δεν τις άρεσε η κακομεταχείριση,ήθελε λίγο προσοχή,λίγο φροντίδα , δεν είχε φωνή όμως να πει το πρόβλημά της,δεν μπορούσε να αντιδράσει και υπομονετικά περίμενε ότι κάποια μέρα θα αποδράσει από την αποθήκη που την είχαν φυλακίσει.

Μια μέρα λοιπόν είχε μια ακόμη τέτοιας μορφής εκδήλωση. Ωραία!μοιράζονται οι ομπρέλες και την δικιά μας τυχαίνει να την πάρει ένας καλός κύριος για να πάει μια ακόμη βόλτα σε κάποιο βουνό! .Αμέσως η ομπρέλα αισθάνθηκε ότι κάτι θα γινόταν γιατί ο καλός αυτός κύριος την πήρε με προσοχή και με ευλάβεια, την έστησε στο προκαθορισμένο μέρος έτσι ώστε να κάνει την δουλειά του. Η Ομπρέλα χαρούμενη πρόσφερε πλουσιοπάροχα τον ίσκιο της χωρίς να πει «κιχ» μένοντας ακούνητη ακόμη και από τον δυνατό αέρα που φυσούσε!τόσο καλά. Δεν ξέρω τώρα αν επικοινώνησαν τα πνεύματα του καλού κύριου και της ομπρέλας αλλά κάτι θα γινόταν. Ο καλός κύριος την κοίταξε ,την ξανά κοίταξε και «τσαφ»! του έρχεται μια ιδέα!να απαγάγει την ομπρέλα!!πως θα γίνει αυτή η κίνηση;μέχρι να τελειώσει η εκδήλωση επεξεργάστηκε στο μυαλό του αρκετές περιπτώσεις διαφυγής,της ομπρέλας, και τελικά έκανε το ποιο απλό. Μόλις έφτασε το τέλος, ευλαβικά την μάζεψε και στην διαδρομή μέχρι τον χώρο της παράδοσης ο καλός κύριος «κατά λάθος» την άφησε στο αυτοκίνητό του. Η ομπρέλα δεν έβγαλε «άχνα»,ήταν η μεγάλη ευκαιρία να την «κάνει», έτσι και έγινε. Οι μέρες πέρασαν ,εν τω μεταξύ στο προσκλητήριο που έγινε δηλώθηκε απούσα,που είναι η ομπρέλα; που να είναι! έρευνες από δω έρευνες από κει, πουθενά η ομπρέλα. Όμως υπήρχε ένα πρόβλημα,ο καλός κύριος δεν μπορούσε να την χρησιμοποιήσει,είπαμε γιατί αφενός μεν ήταν γνωστός,στον χώρο αφετέρου δε η ομπρέλα ήταν διάσημη και όμορφη,έτσι δεν μπορούσαν να εμφανιστούν δημόσια,τουλάχιστον είχε βρει την ελευθερία της . Η κατάσταση όμως δεν πήγαινε άλλο,δεν υπήρχε νόημα να κρατάει,ο καλός κύριος, μια ομπρέλα όμηρο και να μην μπορεί να την χρησιμοποιήσει αλλά και η ομπρέλα έμεινε να μαραζώνει στο σπίτι χωρίς να μπορεί να προσφέρει.

Έτσι του ήρθε μια ιδέα,να δώσει την ομπρέλα!που να την δώσει; μεγάλο ερώτημα,είχε μια ευθύνη.Σκέφτεται από δω σκέφτεται από κει,και αποφάσισε να την δώσει σε ένα ζευγάρι,φιλικό ,που ήταν σίγουρος ότι θα την πρόσεχαν και θα είχε μια καλή μεταχείριση.Αποφασισε λοιπόν να την δώσει σε ένα φιλικό ζευγάρι,στον κύριο Τέλη και στην κυρία Αφροδίτη!! Όντως η πρότασή του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και ο καλός κύριος αποχωρίστηκε την αγαπημένη του ομπρέλα με ανάμεικτα αισθήματα,αλλά ξέροντας ότι θα είναι σε καλά χέρια.

Η ομπρέλα υιοθετήθηκε από το ζευγάρι και οι νέοι ιδιοκτήτες της την περιποιόντουσαν και την πρόσεχαν πολύ καλά ακόμη και σήμερα. Κάθε καλοκαίρι προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς να «αγκωμαχά»,έχει ταξιδέψει σε όλη την επικράτεια με την στοργή και την φροντίδα που την περιβάλουν οι νέοι ιδιοκτήτες της, αντέχει στον χρόνο και είναι 18 χρονώ!! (τώρα 21!)

3 Αυγούστου, 2010 - Posted by | Ιστορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: