Motobet

Παρακολουθούμε-Αναλύουμε-Ποντάρουμε

Κώστας Μητσάκης. Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες.

Τον Κώστα και την Όλγα (και τον μικρό Γιωργάκη)τους γνωρίζω πολύ καλά ,φίλοι χρόνια.

Πάντα ανήσυχος ο Κώστας, επονομαζόμενος και Πρόεδρος, πάντα κάθε καλοκαίρι άνοιγε τα δίτροχα φτερά του για επισκέψεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη, ναι! του πλανήτη Γη! πάντα με μοτοσικλέτα.

Εμπειρίες πολλές ,εκπληκτικές από άλλους κόσμους, άλλους πολιτισμούς που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν πρόκειται να τους δούμε αλλά και να τους καταλάβουμε ούτε στο όνειρό μας. Μια ιδέα παίρνουμε μέσα από το φωτογραφικό υλικό και από αφηγήσεις που κουβαλά μετά από κάθε ταξίδι του, πόσα χρόνια τώρα 25 -30 κάπου εκεί.

Τώρα ένα νέο επιχείρημα είναι έτοιμο. Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες.

Ταξίδι που προετοίμασε μήνες πριν, αθόρυβα αλλά μεθοδικά ,δύσκολο μεν  αλλά βατό δε λόγω της τεράστιας εμπειρίας που έχει.

Για πολλούς που θα διαβάσουν αυτές τις αράδες θα προβληματιστούν αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι. Με σιγουριά λέγω ναι.

Έτσι ευχόμαστε το «καλό ταξίδι « και «καλή επάνοδο» εις την πατρίδα.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ


   1)  ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Όλο και μικρότερος γίνεται ο πλανήτης μας για τον Κωνσταντίνο Μητσάκη, ο οποίος, εδώ κι είκοσι πέντε χρόνια ταξιδεύει στους δρόμους του κόσμου με μια μοτοσικλέτα. Συνεπαρμένος από ενδόμυχα συναισθήματα και εσωτερικές αναζητήσεις, αναζητά σε κάθε γωνιά της γης την ομορφιά της ζωής, αψηφώντας τυχόν δυσκολίες και κινδύνους. Πέντε ήπειροι, 800.000 χλμ. και 105 χώρες βρίσκονται πλέον καταγεγραμμένα στο «ημερολόγιο καταστρώματος» του μοναδικού Έλληνα δίτροχου ταξιδευτή.

Για τον Κωνσταντίνο Μητσάκη, η μοτοσικλέτα αντιπροσωπεύει έναν συνειδητό τρόπο ζωής. Είναι το μέσο με το οποίο αποφάσισε να ταξιδέψει τα όνειρά του σε τόπους που προσφέρουν προκλήσεις, αυθεντικότητα, συγκινήσεις και σε μέρη όπου δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές της ανθρώπινης φύσης.

Με πηγή έμπνευσης το γνωστό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες», τολμά ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα. Ως σύγχρονος Φιλέας Φογκ -και πρώτος Έλληνας μοτοσικλετιστής- θα πραγματοποιήσει τον Γύρο του Κόσμου με μια μοτοσικλέτα, σε μόλις 80 ημέρες.

2) Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ

Ο Φιλέας Φογκ, με σημείο εκκίνησης το Λονδίνο και ταξιδεύοντας συνεχώς ανατολικά, κατάφερε μετά από 80 ημερολογιακές ημέρες να βρεθεί και πάλι στην βρετανική πρωτεύουσα. Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα συγκοινωνίας της εποχής του, ο ήρωας του Ιουλίου Βερν μπόρεσε να ολοκληρώσει με επιτυχία την πλήρη περιστροφή της γης.

Αυτό είναι το θέμα που διαπραγματεύεται το γνωστό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες». Πρόκειται για ένα ταξίδι-ορόσημο, που αποτελεί σήμερα πηγή έμπνευσης και υπέρτατο ταξιδιωτικό όνειρο για εκατομμύρια ταξιδευτές σε όλο τον κόσμο. Αρκετοί είναι εκείνοι που προσπαθούν κατά καιρούς να κάνουν το γύρο του κόσμου με διάφορα μέσα, όπως ιστιοπλοϊκό, αερόστατο, αυτοκίνητο, τρένο, κ.τ.λ.

Με αφετηρία και τερματισμό την Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, θέλοντας να κάνει το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν μια αληθινή ιστορία ζωής, σκοπεύει το 2011 να πραγματοποιήσει τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 Ημέρες» με μια μοτοσικλέτα. Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα μοτοσικλετιστή που το τολμά ταξιδεύοντας στο νότιο ημισφαίριο της γης. Επιδίωξή του είναι να βρεθεί μετά από ακριβώς 80 ημέρες και 26.000 χερσαία χιλιόμετρα στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε: στην Αθήνα μας!

Ο «Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» ξεκινά στις 17/6/2011 και ολοκληρώνεται στις 3/9/2011. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ΚΤΜ προσφέρει στον Κωνσταντίνο Μητσάκη μια εργοστασιακή ΚΤΜ 990 Τ Adventure, για να πραγματοποιήσει τον «Γύρο Του Κόσμου σε 80 Ημέρες».

                  3) Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Ο οδικός χάρτης του ταξιδιού περιλαμβάνει πέντε ηπείρους, 21 χώρες και 40.070 μεικτά χλμ. (χερσαία και θαλάσσια). Πιο συγκεκριμένα:

ΑΣΙΑ

ΧΩΡΕΣ: Τουρκία, Συρία, Ισραήλ, Ιορδανία. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 2.000 χλμ.

Διατρέχοντας τους πανάρχαιους εμπορικούς δρόμους της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής, θα γνωρίσει το ιδιαίτερο εθνολογικό και πολιτιστικό μωσαϊκό της περιοχής και θα γίνει μάρτυρας της αέναης καθημερινότητας των φιλόξενων κατοίκων της.

ΑΦΡΙΚΗ

ΧΩΡΕΣ: Αίγυπτος, Σουδάν, Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Μαλάουι, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 9.500 χλμ.

Στην Αφρική, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα αφουγκραστεί την προαιώνια κραυγή των κατοίκων της, θα υιοθετήσει τις τραγικές συνθήκες διαβίωσής τους και θα μοιραστεί την αγωνία τους απέναντι στην πείνα και τις κακουχίες της ζωής.

ΩΚΕΑΝΙΑ

ΧΩΡΕΣ: Αυστραλία. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 4.500 χλμ.

Στους αντίποδες της γης, κρύβεται η Αυστραλία της κόκκινης ερήμου, των τεράστιων μονολιθικών βράχων, της βασανιστικής μοναξιάς, των καγκουρό, της επίπεδης απεραντοσύνης, της ατέρμονης ευθείας και των αιματοβαμμένων δειλινών.

ΑΜΕΡΙΚΗ

ΧΩΡΕΣ: Χιλή, Βολιβία, Βραζιλία, Αργεντινή, Ουραγουάη, Παραγουάη. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 7.200 χλμ.

Ταξιδεύοντας στην Βόρεια Αμερική, την γη των μεγάλων και ακραίων αντιθέσεων, ο Έλληνας αναβάτης θα οδηγήσει σε μεγαλουπόλεις με καλοβολεμένους μεσοαστούς και θα περπατήσει στις χρυσοποίκιλτες λεωφόρους των ισχυρότερων κρατών του κόσμου.

ΕΥΡΩΠΗ

ΧΩΡΕΣ: Ιταλία, Ελλάδα. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 800 χλμ.

Με την επιστροφή στην Γηραιά Ήπειρο, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, ολοκληρώνεται το ταξίδι των 80 ημερών. Άλλο ένα τολμηρό όνειρο που άγγιζε τα όρια της φαντασίας έγινε πραγματικότητα.

2 Ιουνίου, 2011 - Posted by | Επίκαιρα, Εκδρομές, Τα νέα, Ταξίδια | , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: