Motobet

Παρακολουθούμε-Αναλύουμε-Ποντάρουμε

Γαρδούμπα racing!

γαρδούμπαΛόγω των ημερών του Άγιου Πάσχα το Motobet κάνει νέα  Πασχαλινή προσφορά.

Γαρδούμπα ,σπέσιαλ, μεζές που λόγω  κρίσης προσφέρεται σαν   εναλλακτική  λύση.

Πως φτιάχνεται αυτός ο «μαγικός» μεζές;

 

Οδηγίες παρασκευής:
Πλένομαι    πολύ καλά τα άντερα με   νερό για να φύγουν οι ακαθαρσίες  με τα …κακαδάκια  ,δεν  γυρίζουμε τα άντερα ανάποδα ,διότι όπως λέει και ο χασάπης ο κλασικός ο παραδοσιακός ,αν γυρίσεις το άντερο τότε η «εσωτερική ταινία» που υπάρχει θα χαλάσει και είναι αυτή που δίνει όλη την γεύση (φιλοσοφημένος ο χασάπης.
Στην συνέχεια κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες τα εντόσθια (μήκους 10-15 εκατοστών).

Παίρνουμε  ένα τεμάχιο από το κάθε είδος  δηλαδή, 1 κομμάτι συκώτι, 1 κομμάτι πνευμόνι, 1 κομμάτι καρδιά και 1 κομμάτι γλυκαδάκια    βάζουμε  ανάμεσά τους λίγο  μαϊντανό  ένα φύλλο από   κρεμμύδι  χλωρό κατά προτίμηση (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε  ένα χλωρό φύλλο από σκόρδο).

Όλα μαζί τα κάνουμε μια δέσμη κι αφού πάρουμε  ένα άντερο τα τυλίγουμε  κατά μήκος, από την μία άκρη ως την άλλη (ακάλυπτα μένουν μόνο τα άκρα της γαρδούμπας). Αν δεν   φτάσει το άντερο παίρνουμε  κι άλλο ένα και συνεχίζουμε  μέχρι να τυλιχτεί ολόκληρη η γαρδούμπα

Ότι περισσέψει το κόβουμε και το χρησιμοποιούμε στην επόμενη  γαρδούμπα.

Βάζουμε  αλάτι και πιπέρι  στο τέλος, γιατί αν μπει πριν, θα γλιστράνε τα εντόσθια και  θα έχουμε πρόβλημα στο τύλιγμα .

Σε ένα ταψί βάζουμε  λάδι, ντομάτα και το νερό κι ανακατεύομαι έως να διαλυθούν.

Βάζουμε  μέσα τις γαρδούμπες και  τις  ψήνουμε  στον φούρνο, στους 200 βαθμούς   για 1 με 1½ ώρα περίπου. Στο διάστημα αυτό, τις  γυρίζουμε  τακτικά   για να ψηθούν καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Έτοιμος μεζές χωρίς την ..βαβούρα με  κάρβουνα , τσίκνες και λοιπές ταλαιπωρίες και κυρίως χαμηλού οικονομικού κόστους αλλά πολύ υψηλής γευστικής απόδοσης.

gardoumba.

 

 

Γαρδούμπες

Υλικά που χρειάζονται :

Εντόσθια αρνιού ή κατσικιού (συκώτι, πνευμόνι, καρδιά, γλυκαδάκια, άντερα)

Κρεμμυδόφυλλα (προαιρετικά και σκορδόφυλλα)

Μαϊντανός

1½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι

3-4 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 ποτήρι νερό

Αλάτι

Πιπέρι

 

Καλή Ανάσταση

Καλό Πάσχα

Από την ομάδα του Motobet

Απριλίου 3, 2015 - Posted by | ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΑ ΝΕΑ |

1 σχόλιο »

  1. Χρόνια πολλά καλά να περάσετε όσοι την κάνετε με ελαφρά…. Αλλά μια ερώτηση ρε μάστορη!! δε με λές με ποια ταχύτητα στο κιβώτιο γυρίζουμε? λίπανση χρειάζετε? και αν καπνίζει τι κάνουμε?

    Σχόλιο από Lalakis | Μαΐου 4, 2013 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: