Motobet

Παρακολουθούμε-Αναλύουμε-Ποντάρουμε

Παρακολουθούμε -Αναλύουμε-Ποντάρουμε

Παρακολουθούμε(ήσαμε) -Αναλύουμε(σαμε)-Ποντάρουμε(ραμε)

Είναι ήδη Δεκέμβριος και τα πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίου επιπέδου έχουν ήδη τελειώσει.

Παρακολουθούμε, αναλύουμε, ποντάρουμε ήταν και είναι ο υπότιτλος αυτού εδώ του βήματος από τότε που ξεκίνησε. Θα ήταν , θαρρώ, Μάρτιος του 2008.

Άρα τι έχουμε για αυτή εδώ την αγωνιστική περίοδο.

Παρακολουθούμε; κι αν ναι τι παρακολουθούμε(παρακολουθήσαμε) άραγε;

Παρακολουθήσαμε την φόρμουλα ένα με ένα δίδυμο πιλότων/οδηγών ,αυτής της Μερσεντές που έπαιξαν μόνοι τους την σαιζόν με μερικές αναλαμπές , λέμε τώρα τις Φερράρι με τον Φέτελ.

Πρέπει να θυμηθούμε ότι το 2015 η φόρμουλα ένα δεν είχε καμιά σχέση με το 2014 και πριν. Όποιος λοιπόν δούλεψε καλύτερα στο παρελθόν καρπώθηκε τις δάφνες παίρνοντας και τον παγκόσμιο τίτλο δηλαδή η Μερσεντές χωρίς αντίπαλο. Καλή παρουσία η Γουίλιαμς και η Φερράρι . Όλες οι άλλες ,άστο για την νέα σαιζόν και βλέπουνε.

Από άποψης θεάματος , τι να πεις. Ένα μαύρο χάλι. Πιο ενδιαφέρον είχαν οι κατατακτήριες δοκιμές από τον αγώνα, αλλά τι να κάνεις είναι διεθνές γεγονός τέτοιο που όταν παρακολουθείς τριήμερο αγώνα από τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού πραγματικά ολόκληρη υπερπαραγωγή. ΑΝ έχεις παρακολουθήσει δρώμενο τέτοιου βεληνεκούς “εκ των έσω” τότε διαπιστώνεις την διαφορά χωρίς κανένα σχόλιο.

Δεν είναι ωραίο να παρακολουθείς αγώνα που από άποψη θεάματος και συναγωνισμού αξίζουν οι δύο τρεις γύροι και μετά περιμένεις τις αλλαγές ελαστικών στα πι τς και τέλος πάντων αν κάτσει και καμιά στραβή , τότε γίνετε είδηση του αγώνα. Άσε που πλέον ο θόρυβος που βγάζουν τα αγωνιστικά είναι για κλάματα, ίσως να σε παίρνει και ο ύπνος. Μάλλον καλύτερα θα ήταν να παρακολουθείς φόρμουλα ένα , την άλλη με τα ηλεκτρικά καθαρά αυτοκίνητα. Πιο ενδιαφέρον έχει και κάποια μέρα θα είναι στο προσκήνιο.

Επόμενο πρωτάθλημα παγκοσμίου ενδιαφέροντος είναι αυτό το Μοτο GP.

Τρεις κατηγορίες Μότο GP , Μοτο2 , Μοτο3.

Είναι ο θεσμός που κάνει τον θεατή να παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον . Βέβαια τα φώτα της δημοσιότητας την έχει η “μεγάλη” κατηγορία αφού εκεί παίζουν ονόματα τρανταχτά και ειδικά με αυτά που συνέβησαν προς το τέλος της σαιζόν είχε σαν αποτέλεσμα να στερήσει τον τίτλο σε έναν μεγάλο αναβάτη τον Βαλεντίνο Ρόσσι.

Οι γνώμες διίστανται εδώ αλλά ο Βαλεντίνο το είχε υπολογίσει εξαιρετικά από την αρχή της σαιζόν. Παίρνει δύο τρεις νίκες απανωτές και έπειτα καλούς τερματισμούς και κάποια νίκη στην διάρκεια της σαιζόν και ο τίτλος έτοιμος στο τσεπάκι.

Δυστυχώς όμως ο μαθητής του Μάρκεζ (όπως και οι υπόλοιποι ) είχαν άλλα σχέδια . Τέλος πάντων . Που είχα μείνει? Στον συναγωνισμό. Αν στην μεγάλη κατηγορία έπαιζαν σκληρά τι να πεις για τις άλλες δύο κατηγορίες που χτυπιόντουσαν σαν τα χταπόδια στην πίστα.

Τι να πεις όταν στον τερματισμό (όχι στην εκκίνηση) έφταναν μια ντουζίνα αναβάτες με διαφορές “ρόδα ρόδα”.

Εκπληκτικές οδηγήσεις υψηλού επιπέδου.

Εδώ σημειώνουμε ότι η “μεγάλη “ κατηγορία στην ουσία είναι τρεις υποκατηγορίες σε μία ενώ η μεσαία , Μοτο2 είναι στην ουσία το λεγόμενο “ενιαίο”.

Η “μικρή” ζήτω η πιτσιρικαρία , τέρμα γκάζι κι όπου φτάσει με διομισάρια ε!

Άλλος θεσμός που ενδιέφερε τούτην εδώ την σελίδα ήταν το παγκόσμιο σουπερμπάϊκς.

Θεσμός που κατά την γνώμη του γράφοντος “κάτι έχει χάσει” από την φήμη του .

Δεν ξέρω ακριβώς , αυτό φάνηκε και από τις σχεδόν μισοάδειες πίστες σε αρκετούς αγώνες του προγράμματος.

Ίσως να φταίει , ότι αρκετοί , αναβάτες , ομάδες μετακόμισαν στα Μοτοgp. Λέγετε ότι θα επανέλθει η Γιαμάχα στον θεσμό. Καλό αυτό.

Εξαιρετικό συναγωνισμό σημείωσε , όπως πάντα η κατηγορία Σούπερσπορτ 600.

Λίγες επιλεγμένες συμμετοχές αλλά και εδώ όλοι πήγαιναν “τέρμα γκάζι”.

Στα απλά χιλιάρια ήταν η κατηγορία “όλοι οι καλοί χωράνε” με φτηνό σχετικά κόστος.

Και στους τρεις θεσμούς λείπει κάτι όμως αρκετά χρόνια τώρα.

Δεν υπάρχουν οι Αμερικανοί αναβάτες (όπως στο παρελθόν) που έκαναν την διαφορά και έδιναν άλλη αίγλη στα πρωταθλήματα ούτε βέβαια οι Ιάπωνες οι καλοί όχι οι άλλοι του “πέφτω δεν πέφτω” σε κάθε γύρο.

Πολύ καλός ανταγωνιστικός θεσμός επιπέδου παγκοσμίου σε όλα του είναι αυτός του Βρετανικού πρωταθλήματος Σούπερμπάϊκς που έχουν μαζέψει εξαιρετικές συμμετοχές , αναβάτες και ομάδες κάνοντας τους άλλους να ζηλεύουν βλέπε Γερμανικό η Γαλλικό πρωτάθλημα.

Τι άλλο ‘έμεινε σε κορυφαίο επίπεδο να παρακολουθήσουμε? Μα αυτό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι .

Θεσμός , παρά τις αντιρρήσεις όπως το έχουν εξελίξει τα τελευταία χρόνια δηλαδή γρήγορα σπριντ ακριβείας ώστε αυτό να γίνει τηλεοπτικό προϊόν, με τον εξαιρετικό Οζιέ να κάνει πλάκα σε όλους τους υπόλοιπους και να μην αφήνει κανένα να τον αμφισβητήσει.

Αυτό το είδαν και στην Σιτροέν και θα πουν ̈́ άντε για σας” παίχτε μόνοι σας και στο μέλλον βλέπουμε. Άρα ουσιαστικά να είναι εκτός και η Φόρντ με εντός την Χιουντάι και σύντομα την Τογιότα ο θεσμός πάλι θα είναι στον Οζιέ. Είπαμε ο νέος Λέμπ.

Λέμπ που παρεπιπτόντως θα παίξει στο Παρί Ντακάρ .Καιρός ήταν γιατί , σχεδόν , όλοι οι οδηγοί εκεί καταλήγουν.

Άρα λοιπόν παρακολουθήσαμε αλλά δεν αναλύσαμε τα γεγονότα όπως συνέβη στα προηγούμενα, αρχικά χρόνια από αυτό εδώ το βήμα διότι δεν υπήρχε λόγος μια που δεν ποντάραμε πλέον. Γιατί? Απλά σταματήσαμε μέχρι νεωτέρας .

Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι αρκετές φορές έχω αναφερθεί στο παρελθόν περί στοιχηματισμού.

Παρά την αποχή μια ανασκόπηση των ανωτέρω αθλητικών γεγονότων έδειξε ότι ευκαιρίες είχε αρκετές π.χ. στην φόρμουλα ένα στα δοκιμαστικά που οι τιμές ήταν κλασικά καλές ενώ στον κυρίως αγώνα , τώρα με 1,10 και 1,15 δεν “έλεγε”.

Το ίδιο περίπου σκηνικό έπαιζε και στο παγκόσμιο ράλι ενώ στο Μοτοgp κάτι πήγε να γίνει στην μεγάλη κατηγορία προς το τέλος της σαιζόν , ειδικά όμως στις άλλες δύο κατηγορίες ήταν “όλα τα λεφτά” με αποδόσεις εντυπωσιακές που για να έχεις επιτυχία απλά πρέπει να διαβάζεις και να παρακολουθείς και να μην βαριέσαι.

Διάβασμα που κάποιος να γνωρίζει τον χώρο και αναλόγως πράττει , γιατί έβλεπα και βλέπω σε εκπομπές προγνωστικών στην τηλεόραση να λένε, τώρα λέμε, για το ράγκμπι η το Ιαπωνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου η τέλος πάντων όποιο άλλο άθλημα που όμως δεν το “έχουν”.

Ήδη τα ημερολόγια των αγώνων στα πρωταθλήματα για την νέα σαιζόν έχουν αναρτηθεί στις επίσημες ιστοσελίδες των διοργανωτών.

Τι λέει το πρόγραμμά μας?

Θα παρακολουθήσουμε σίγουρα. Δεν θα αναλύσουμε και δεν θα ποντάρουμε.

Καλά Χριστούγεννα.

 

 

 

9 Δεκεμβρίου, 2015 - Posted by | Επίκαιρα |

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: