Motobet

Παρακολουθούμε-Αναλύουμε-Ποντάρουμε

Moto2

Η κατηγορία των 250 κ.εκ. πέθανε…ζήτω η νέα ΜΟΤΟ2!

Το συζητούσαν από καιρό   για αλλαγή της κατηγορίας,ίσως οι   υπεύθυνοι  «έβλεπαν»   την επιτυχία που σημείωνε η κατηγορία Supersport600 στον χώρο των Superbikes και ….ζήλεψαν.

Τώρα αν έκαναν «ζημιά» στον θεσμό,αυτό θα δείξει στον χρόνο.

Από το 2008 που ανακοινώθηκε η αλλαγή της κατηγορίας ,βάση  των κανονισμών ,δόθηκε  χρόνος  σε πολλές ομάδες /εργαστήρια να ετοιμάσουν κατασκευές  έτσι ώστε να είναι  έτοιμες για την εκκίνηση του πρωταθλήματος 2010.

Η βασική ιδέα αναπτύχθηκε πάνω σε πλαίσια  που δεν  έχουν καμιά σχέση με αυτά της παραγωγής αλλά   είναι αποτέλεσμα έρευνας  σχεδιαστικών προτάσεων που συνοδευεται απο  4κίλυνδρο  κινητήρα με ιπποδύναμη γύρω στα 150 άλογα που θα τους προμηθεύει η Honda ( όλες τις ομάδες).

Η Dunlop  έχει την αποκλειστική ευθύνη προμήθειας ελαστικών.

Ένας περιορισμός ακόμη υπάρχει στα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσικλέτας σε επίπεδο όχι μεγαλύτερο από εκείνο που επιτρεπόταν στην μέχρι πρότινος κατηγορία των 250(με δέσμευση περιορισμού κόστους).

Αρχικά τα πρώτα πρωτότυπα εμφανίστηκαν στο Ισπανικό πρωτάθλημα  δείχνοντας τις δυνατότητες που έχουν ,εν συνεχεία όλο και περισσότεροι κατασκευαστές δημιούργησαν πρωτότυπα έτσι ώστε   η επίσημη λίστα συμμετοχών ομάδων για το πρωτάθλημα να φτάσουν τον αισιόδοξο αριθμό 23!

Δηλαδή με την ολοκλήρωση των θέσεων αναβατών στις ομάδες αναμένεται ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε στοιχηματικό.

22 Νοεμβρίου, 2009 - Posted by | Moto GP | ,

2 Σχόλια »

  1. 4κύλιδνρος 600cc 150ίπποι είναι, όχι μονοκύλινδρος. Τρομάξαμε λίγο άκου εκεί μονοκύλινδρος 600cc 150ίπποι…Πολύ κρίμα πάντως που θα φύγουν τα 250cc δίχρονα τώρα αυτή η κατηγορία θα θυμίζει τουμπανιασμένα supebikes έπρεπε να τα βγάλουν σε λιγότερα κυβικά τουλάχιστον

    Σχόλιο από Lefas | 23 Νοεμβρίου, 2009 | Απάντηση

    • Σωστά! άρα το διάβασες!άρα στόχος επετεύχθη!
      600 κυβικά! θα ήταν,κάτι λιγότερο σε κυβισμό,κύλινδρος απο εμβολοφόρο κινητήρα Ντακότας!! (διπλή σειρά χ 9κυλ.ο κάθε κινητήρας,1000κ.εκ.ο κάθε κύλινδρος)…είναι σαν τους γρίφους στα περιοδικά με σταυρόλεξα,άρα κερδίζεις,άρα μπήκε το σωστό…εύγε!

      Σχόλιο από Ανώνυμος | 23 Νοεμβρίου, 2009 | Απάντηση


Σχολιάστε